Diaconale hulp in nood

DIACONIE: LIEFDE TOT DE NAASTE
Diaconie is een serieuze opdracht. Geloof belijden wil ook zeggen de handen uit de mouwen steken wanneer we zien dat een medemens in nood is. De levenssituatie van onze broeders en zusters mag ons als volgelingen van Jezus niet koud laten.

In onze Roerstreekparochies doen we dit werk samen met het project Sweetheart van Jacqueline Lousberg. Ook in ons mooie Roerdalen ontmoeten we regelmatig gezinnen die compleet aan de grond zitten. Problemen in het gezin, te hoge schulden, een situatie waar mensen op eigen kracht niet meer uit komen.
We gaan dan niet zoeken naar de oorzaak, dat is ook van belang op langere termijn, maar we gaan in eerste instantie concrete hulp verlenen. Die kan bestaan uit eten, kleding, primaire zaken die mensen nodig hebben om een beetje fatsoenlijk te kunnen leven. Via de sociale media en via de parochies doen we oproepen aan mensen of ze nog spullen hebben. We hebben nadrukkelijk geen winkel of loods vol met spullen en dat is ook niet ons plan. We zoeken veel meer naar het kweken van solidariteit onder de mensen, een gemeenschapszin, de opbouw van een gemeenschap waarin mensen weten van elkaars nood en elkaar helpen.

Hebt u een wasmachine die het nog doet, gooi niet weg maar geef ons een seintje. We komen die dan niet meteen halen maar noteren uw gegevens en nemen dan, misschien enkele maanden later, opnieuw contact met u op wanneer we weten waar die wasmachine nog goed gebruikt kan worden.

Jacqueline Lousberg: 0475 - 850175