Parochie H. Sebastianus

Altaar Herkenbosch‘Want waar twee of drie mensen in
mijn naam samen zijn, ben ik in hun midden’
                                                           Matteüs 18:20

De H. Sebastianusparochie wil een levende, gastvrije, rooms-katholieke geloofsgemeenschap zijn, die ruimte schept voor de genadevolle werking van Gods Geest die tot ons komt vanuit de verkondiging van Gods Woord en de viering van de sacramenten waardoor mensen kunnen groeien in geloof en spiritualiteit.

Als geloofsgemeenschap wil zij vanuit het evangelie betrokken zijn op elkaar en helpen gestalte te geven aan gerechtigheid in de samenleving en solidariteit met de kwetsbare mens.

2013 09 08 13.48.24De parochie werd in 1190 voor het eerst genoemd.
Tot 1795 hadden de dorpen Melick en Herkenbosch dezelfde pastoor, daarna werd Herkenbosch onafhankelijk en kreeg zijn eigen pastoor. Wel werd de kerk in Herkenbosch in 1558 genoteerd als ‘ecclesia’, hetgeen op een zekere zelfstandigheid zou kunnen duiden.

Sinds 2003 maakt de parochie deel uit van het Parochiecluster “Roerstreek”.