Eerste Heilige Communie

Kinderen die gedoopt zijn en in groep 4 van de basisschool zitten kunnen de eerste heilige Communie ontvangen. De kern van de eerste heilige Communie is de persoonlijke ontmoeting met Jezus Christus. "Dit is mijn Lichaam" zei Jezus bij het laatste Avondmaal. In de viering van de Eucharistie komt Hij telkens bij ons. Op deze leeftijd kunnen de kinderen het onderscheid maken tussen een koekje en wat een heilige Hostie is. "Jezus komt bij mij" is het centrale thema van iedere eerste heilige Communieviering.
Voor de ouders worden er ouderavonden gehouden en de kinderen volgen in de katechese de voorbereiding. Dit is in de school of buiten schools. De lessen worden verzorgd door de priesters.
Van de ouders wordt verwacht dat deze eerste heilige Communie onderdeel is van een groter geheel. De kinderen meenemen naar de kerk, ook voor en na het grote feest, de kinderen leren bidden en hen een gelovige opvoeding geven. Dat is de beste voorbereiding die er is.

De organisatie is in handen van een werkgroep. De datum staat vast, dit is bijvoorbeeld jaarlijks de zoveelste zondag in Mei. Ook kinderen die niet op de plaatselijke basisschool zitten en de leeftijd hebben kunnen deelnemen aan de eerste heilige Communie. Meer informatie is te verkrijgen bij het eigen parochiebureau.