Uitvaart

Hoe en wat van de kerkelijke uitvaart, welke mogelijkheden zijn er?

Uitvaart-Bep 003De kerkelijke uitvaart is een onderdeel van een kerkelijk gevierd geloof. Gelovigen vertrouwen hun dierbaren toe aan de lieve Heer. Het is Jezus Christus die zijn volgelingen heeft beloofd dat zij die Hem volgen in zijn dood, ook met Hem zullen verrijzen en zo mogen delen in het geluk van het eeuwige leven. Daar waar dat geloof verdampt of nog maar ten dele aanwezig is ontstaan er situaties waarbij mensen zich afvragen "wel of geen kerkelijke uitvaart?". In zo'n geval is de afstand met de parochie al dusdanig dat men eigenlijk ook niet meer goed weet hoe en wat. En zeker bij het overlijden van een dierbare heeft men zoveel aan het hoofd dat dit het nog extra moeilijk maakt. Daarom enkele zaken op een rijtje. Wat zijn de mogelijkheden? Ook willen we enkele veelgehoorde misverstanden uit de weg ruimen.

Lees meer: Uitvaart