Welkom op de website van het Parochiecluster Roerstreek.

Het Parochiecluster Roerstreek omvat zes parochies, te weten de R.-K Parochies:
H Sebastianus, Herkenbosch;
H. Matthias, Posterholt;
H. Andreas, Melick;
H.H. Wiro Plechelmus & Otgerus, St Odiliënberg;
H. Catharina, Montfort;
H. Martinus, Vlodrop.

De parochies van de H. Catharina, Montfort en van de H. Martinus, Vlodrop zijn autonome parochies binnen de Parochiecluster Roerstreek met een eigen beleid.
Voor informatie over deze parochies en hun beleid kunt u terecht op hun eigen website.

Wat dient U als kerkbezoeker in Coronatijd te weten?

Algemeen:

1. Vanaf 1 juli zal het maximum aantal van 100 kerkgangers waar mogelijk worden losgelaten.

2. De kosters reinigen/ontsmetten na elke H. Mis de Kerk.

3. Volgt u alstublieft de aanwijzingen van de koster(s) en de dienstdoende priester op.

In de kerk:

5. U houdt ten opzichte van alle andere kerkgangers: 1,5 meter afstand.

6. U komt de kerk binnen via de hoofdingang.

7. Bij binnenkomst desinfecteert u uw handen met de middelen die ter beschikking worden gesteld.

8. Wanneer u koorts heeft, hoest of niest, blijft u thuis (Corona gerelateerd).

9. U vervolgt uw weg naar een zitplaats via het middenpad.

10. U gaat zitten bij een van de 100 stikkers. Gezinsleden mogen dichter naast elkaar zitten, echter niet meer dan 2 personen per rij!

11. Als u de eerste in de rij bent, gaat u daar zitten waar een andere kerkganger u niet meer hoeft te passeren om in de rij plaats te nemen.

Tijdens de H.Mis

12. Wanneer u voor de H. Communie wordt uitgenodigd komt u naar voren, rij voor rij – houd 1,5 meter afstand. De priester staat op 1,5 meter afstand van de geconsecreerde H. Hosties en zegt “Lichaam van Christus”. U neemt dan zelf één H. Hostie van de schaal die op een tafeltje voor de altaartrappen staat, zonder evenwel een andere heilige Hostie of de schaal aan te raken. U vervolgt uw weg naar uw plaats (links of rechtsom langs de zijmuur)

13. U geeft elkaar geen hand bij de vredeswens.

14. Er is geen samenzang, u mag (helaas) niet meezingen.

Na de H.Mis

15. Na de Mis verlaat u de kerk, het liefst via verschillende routes, met inachtneming van de 1,5 meter-maatregel. Wacht desnoods tot de anderen de kerk hebben verlaten.

16. Bij de uitgang staat een collecteschaal. Dank voor uw bijdrage, deze is zeer welkom!