Huwelijksvoorbereiding

Alle aanstaande bruidsparen worden uitgenodigd om deel te nemen aan enkele avonden huwelijksvoorbereiding. Hierin komt het sacrament van het huwelijk aan de orde, de inhoud en de betekenis. Het is goed om helder te hebben wat de kerk verstaat onder een huwelijk. Juist mensen die trouw willen beloven voor God en voor elkaar willen we de mooie inhoud van dit sacrament ter bespreking aanbieden.

Een huwelijk kan op vele manieren, maar echte trouwe liefde beloof je in de kerk, aan God en aan elkaar. Wat we onder trouw verstaan zien we in Jezus Christus. Wat echte liefde is heeft Hij ons voorgeleefd. Juist ter voorbereiding op het huwelijk zijn deze avonden een kostbare vorm van geloofsverdieping.

Meerdere malen per jaar worden deze avonden georganiseerd voor alle bruidsparen uit de cluster Roerstreek. Bruidsparen ontvangen nadat zij zich hebben aangemeld voor een huwelijk, automatisch van het parochiebureau een uitnodiging om aan deze avonden deel te nemen.