M.O.V. groep

Missie, Ontwikkeling en Vrede, hiervoor staat de afkorting M.O.V.
In onze parochie bestaat er een actieve M.O.V. groep. Een aantal vrijwilligers die samen deze werkgroep vormen en jaarlijks een aantal vergaderingen houden.

Tijdens deze vergaderingen worden de acties voorbereid die aanstaande zijn. In de adventsperiode organiseert de werkgroep de actie rond Solidaridad in onze parochie. Zij zorgen voor verspreiding van folders en bereiden een viering voor rond deze actie. In de veertigdagentijd houden zij de vastenactie. Zij verdiepen en bezinnen zich over de inhoud en regelen ook de gehele praktische gang van zaken.
Naast deze twee grote acties organiseren zij meerdere malen per jaar diverse andere activiteiten op het gebied van Missie, Ontwikkeling en Vrede.
De M.O.V. groep heeft als voornaamste taak om de diaconale pijler van het parochieleven te bewaken en te bevorderen.
Liefde tot de naaste is een opdracht die wezenlijk onderdeel is van ons Christen zijn. Als Christen leeft een mens niet voor zichzelf, maar voor anderen.