Zieken

Ook het bezoeken van zieken is een vorm van Christelijke naastenliefde. Parochianen die bij ziekte een bezoek op prijs stellen van iemand van de parochie worden verzocht dit (eventueel via familie) door te geven bij het parochiebureau.
Ook bezoek in het ziekenhuis van Roermond is mogelijk. Met het Laurentiusziekenhuis is afgesproken dat bij de opname wordt gevraagd of men het op prijs stelt dat de parochie op de hoogte wordt gebracht van het verblijf in het ziekenhuis. In dat geval weet dat parochie dat U in het ziekenhuis verblijft.
Maar vaak werkt dit toch niet in de praktijk, bijvoorbeeld bij een spoedopname wordt deze vraag nog al eens vergeten. Dit heeft tot gevolg dat de parochie maar voor een klein deel op de hoogte is van parochianen die in het ziekenhuis verblijven. Ook is het in de praktijk niet mogelijk dat de parochiepriester iedere week alle zieken in het ziekenhuis bezoekt.

Daarom dat wij U willen verzoeken om, indien U prijs stelt op een bezoek, thuis of in het ziekenhuis, dit even door te geven bij het parochiebureau.
Het bezoeken van zieken door de parochie kan gebeuren door een van de priesters of door een vrijwilliger. Doordat de priesters werken in het groter geheel van de Roerstreek is het niet meer mogelijk om dit ziekenbezoek alleen te doen. Daarom dat er vrijwilligers zijn die, namens de priesters en namens de parochie, zieken kunnen bezoeken.