Actie Kerkbalans

Actie kerkbalans 2014Jaarlijks wordt in de maand januari bijzondere aandacht voor de kerkfinanciën gevraagd via de landelijks actie Kerkbalans.
Onder deze naam doen vijf kerken sinds 1973 jaarlijks een beroep op hun leden voor financiële bijdragen ten behoeve van de plaatselijke geloofsgemeenschappen.
Kerkbalans is een gezamenlijke actie van:

1. de Rooms-Katholieke Kerk
  2. de Protestantse Kerk in Nederland
  3. de Oud-Katholieke Kerk
  4. de Doopsgezinde Sociëteit
  5. de Remonstrantse Broederschap

Meer informatie kunt u vinden op de site: www.kerkbalans.nl

In onze parochie wordt hier op de volgende manier aandacht aan besteed:

• In de kerk en de portalen worden posters opgehangen en boven de kerkdeur een banier dat aandacht vraagt voor deze actie.
  • Een bericht in het Posters Waekblaad.
  • Alle bij ons geregistreerde parochianen ontvangen thuis een folder met informatie over onze eigen parochie en een brief met acceptgiro voor de gezinsbijdrage.
  • Een lid van het kerkbestuur, meestal de penningmeester, zal tijdens de H. Mis aandacht vragen voor de Actie Kerkbalans.