Deelnemen aan de gezinsbijdrage

De gezinsbijdrage

De kerk en het pastoraal team, staan midden in de samenleving van het dorp en zijn onmisbaar bij kerkelijke diensten zoals: Doopsel, Eerste heilige Communie, Vormsel, Huwelijk, Uitvaart, Jubilea, Heilige Missen bij allerlei gelegenheden etc. Daarnaast houdt het pastoraal team zich bezig met allerlei pastorale zaken. U kunt een beroep doen op de priesters die we in het team hebben. Ze zijn er voor U.

Daarnaast wordt er door een grote groep vrijwilligers ook veel werk verzet in onze parochie.

U zult echter begrijpen dat dit alles niet vanzelfsprekend is. Immers onze kerk in stand houden kost geld: salarissen priesters, gebouw, verwarming, onderhoud, .... De kosten moeten gedragen worden door mensen die de parochie vormen, want als parochie ontvangen we geen subsidie of bijdragen. Het kan alleen maar indien er leden zijn die hun lidmaatschapsgeld, hun contributie betalen, of zoals dat in de parochie heet: meedoen aan de gezinsbijdrage.

Hoe hoog dient uw bijdrage te zijn?
Wát u bijdraagt, bepaalt u helemaal zelf en vrijwillig.
Met dit bedrag geeft u aan wat een eigen parochie u waard is. Iedere bijdrage is welkom!

Als formele richtlijn wordt gesteld: 1% van het netto inkomen.
Daarnaast wordt, omdat veel mensen toch graag een richtbedrag horen, door het bisdom een bedrag genoemd: dit is voor 2015 €100,-.
Maar zoals al eerder gesteld: iedere bijdrage is welkom!

U doet nog niet mee en u wilt mee gaan doen?
Dit is mogelijk door:

• U kunt wachten tot de jaarlijkse actie Kerkbalans weer wordt gehouden (zie verder). U kunt dan uw bijdrage storten via de bijgevoegde acceptgirokaart.
  • U kunt automatisch en periodiek een bijdrage overschrijven op een van de rekeningen van onze parochie:

IBAN-nummer: NL06RABO0142301760 t.n.v. RK Kerk v.d. H. Matthias, Posterholt

of

IBAN-nummer: NL63INGB0001170840 t.n.v. RK Kerkbestuur vd Par H Matthias, Posterholt

onder vermelding van: "gezinsbijdrage" én uw naam en adres.

U doet mee maar uw gegevens zijn niet meer correct?
Wilt u dit dan doorgeven aan het Parochiebureau?

U doet al jaren mee via een automatische overschrijving?

Na een aantal jaren automatisch een vast bedrag te hebben overgemaakt, kan het zijn dat de hoogte van dat bedrag niet meer in overeenstemming is met uw bedoeling. U gelieve in dat geval contact op te nemen met uw bank om het bedrag te laten aanpassen. Dit kunnen wij niet voor u regelen.