RK Parochiekerkhof

kerkhofHet parochiekerkhof is een dierbaar stuk van onze historie: kinderen, te vroeg overleden; volwassenen, heengegaan in de kracht van hun leven en ouderen, gestorven na een lang en welbesteed leven, vonden hier hun laatste rustplaats.
Het parochiekerkhof is dan ook onlosmakelijk verbonden met de Herkenbosscher gemeenschap.

Het parochiekerkhof is gelegen aan de Kloosterstraat 34

Nog steeds kunt u er voor kiezen om op het parochiekerkhof begraven te worden, om er uw dierbaren te laten begraven of er hun urn te plaatsen.

Voorwaarden en tarieven

Voor nieuwe graven is een locatie rechts vooraan op de begraafplaats gereserveerd. Begraven is mogelijk in enkele en in dubbele graven.
In bestaande dubbele graven en in familiegraven elders op de begraafplaats is begraven van nabestaanden mogelijk zolang er ruimte toe is.
Indien de mogelijkheid daartoe aanwezig is, is het ook mogelijk om in de directe nabijheid van het graf van een familielid in de directe lijn begraven te worden.
Bij begraven op het RK Parochiekerkhof worden grafrechten van 20 jaar verkregen met mogelijkheid tot verlenging in periodes van 10 jaar.
Bij het verlenen van een grafrecht wordt een bedrag in rekening gebracht voor het, na het verlopen van de grafrechten, verwijderen van het grafmonument en de fundaties.
Indien dit bedrag niet eerder is betaald wordt het in rekening gebracht bij de eerst volgende verlenging.

Voor het overige gelden voor de RK Begraafplaats vrijwel dezelfde voorwaarden en dezelfde tarieven als voor de er naast gelegen Gemeentelijke Begraafplaats.

Kerkhof reglement downloaden

Nadere informatie over de mogelijkheden van begraven op het
RK Parochiekerkhof kunt u verkrijgen bij de begrafenisondernemer of het Parochiebureau, Hoofdstraat 18A, 6075 AG Herkenbosch.
Telefoon 0475 520672