Gezinsmis

Zoals de kindervieringen, maar dan in de vorm van een heilige Mis, houden we ieder jaar een aantal gezinsmissen in onze parochie. Hiervoor is er een speciale werkgroep.
Deze werkgroep bestaat uit enkele dames. Zij bereiden de viering voor, oefenen met de kinderen in de kerk en zorgen voor een eenvoudige versiering van het priesterkoor.

Aan de hand van de liturgie voor volwassenen vertalen zij deze voor kinderen in meer begrijpelijke taal. Het doel van een gezinsmis is om enerzijds de drempel te verlagen en anderzijds de kinderen de gelegenheid te bieden om te groeien in de gewone heilige Mis. Soms zijn gezinsmissen ware kinderfestijnen die in de verste verte niet lijken op een heilige Mis. Dat is wel allemaal leuk en aardig maar zal voor de kinderen eindigen met niks. Want wanneer zij te groot zijn geworden voor een gezinsmis, wat komt er dan? De gezinsmis zal kinderen de ruimte moeten geven om te kunnen groeien naar de gewone heilige Mis.