Koren

Onze parochie mag zich rijk rekenen met een aantal koren. Zij verzorgen de vieringen in onze kerk en leveren zo een wezenlijke bijdrage aan onze parochie. Doordat de liturgie goed verzorgd wordt kan het voor mensen aangenaam zijn om in onze kerk hun geloof te vieren.

Het Sint Matthiaskoor
Het parochiekoor Sint Matthias zingt twee maal per maand tijdens de heilige Mis. Verder is dit parochiekoor ook dienstbaar bij uitvaarten en huwelijken. Het koor staat onder leiding van dirigente Mw. Karen van der Wal. Vaste organiste van het koor is Mw. Gertie Boosten-Bosch.

Het repertoire van het koor bestaat uit meerstemmige gezangen, zowel in het Nederlands, alsook in het Duits of het Latijn. Ook staan er volkszangliederen op het programma.
De dirigente stelt het muziekprogramma samen. Bij uitvaarten en huwelijk kan hiervoor overleg plaats vinden voor zover de muziekwensen in overeenstemming zijn met het repertoire van het koor. De repetitieavond van het koor is de donderdag.

Het Avondwakekoor
Dit koor is speciaal in het leven geroepen voor het verzorgen van de avondwake. Het koor bestaat uit heren en beschikt over een Nederlandstalig en Gregoriaans programma. Iedere avondwake wordt door hen opgeluisterd.
Het koor staat onder leiding van dirigent Dhr. Frits Peeters. Vaste organiste van het avondwakekoor is Mw. Gertie Boosten-Bosch. Naast de avondwake luistert dit koor ook meerdere malen per jaar de heilige Mis op. De repetitieavond van het koor is de woensdag.

Het kinderkoor La Chenille
Ook beschikt onze parochie over een kinderkoor. Kinderen die de eerste heilige Communie hebben gedaan kunnen lid worden. Deelname is gratis. Het kinderkoor zingt in alle gezinsmissen en verder bij de heilige Missen rond de eerste heilige Communie en het Vormsel. Het koor zingt de liturgische gezangen die eigen zijn aan de heilige Mis, aangevuld met leuke en speelse kerkelijke liederen. Het kinderkoor staat onder leiding van dirigente Mw. Karine Smeets.
In het dagelijks reilen en zeilen wordt zij bijgestaan door een bestuur. De wekelijkse repetitie is op maandagmiddag in de kerk, na school.

Het Posterholts Gemengd Koor
Van oorsprong was dit koor, in 1968 door pastoor Berkers opgericht, het kerkkoor van de St. Matthiasparochie.In 1971 ontstond hieruit het huidige St. Matthiaskoor, toen alleen voor de rouw- en trouwdiensten.
Een- a tweemaal per maand en op de kerkelijke hoogtijdagen luistert dit koor de heilige Mis op. Het repertoire bestaat voornamelijk uit meerstemmige heilige Missen van de bekende componisten.
Naast de liturgie in onze kerk is dit koor ook actief op andere terreinen en neemt men deel aan concerten. Het koor staat onder leiding van dirigent mevrouw Jacqueline Bartels.
Als organist is Dhr. Bart Golsteijn aan het koor verbonden. De wekelijkse repetitieavond is de donderdag.

Voor data van opluistering door onze koren verwijzen wij u graag naar onze pagina’s in het Posters Weakblaad.