Vrijwilligers en werkgroepen

kerk vrwDe H. Sebastianusparochie is een R.K. Kerkgemeenschap van, voor en door mensen.
De betrokkenheid van de parochianen bij de parochie uit zich met name in de vele vrijwilligers en werkgroepen. Allemaal mensen die het fijn vinden om als persoon of in groepsverband hun bijdrage te leveren en zonder welke de parochie niet zou zijn wat ze is.
Naast de priesters zijn er vele mensen die zich inzetten bij de voorbereiding en de verzorging van de erediensten en de sacramenten, zoals:
- Misdienaars en acolieten, ze assisteren de priester tijdens de erediensten
- Kosters, zij zorgen dat alles op tijd en goed is geregeld en verzorgd voor de erediensten
koor vrw- Zangers in de verschillende kerkkoren die onder leiding van hun dirigent en begeleid door een organist de erediensten opluisteren
- Mensen die betrokken zijn bij de voorbereiding van de liturgie, doop-, vormsel- en communievoorbereiding en de avondwake.
- Bloemsierders, kerkpoetsers, en mensen die zorgen voor herstel en wassen van de gewaden
- Lectoren, die de lezingen verzorgen
- Processievoorbereiding en begeleiding, hemeldragers en flambouwdragers.

kerkhof vrw

Verder zijn er groepen mensen die zich inzetten voor het onderhoud en de instandhouding van de gebouwen en de kerkhof, zoals:
- Kerkklusjesclub die allerlei onderhoudswerkzaamheden verricht
- Kerkhofvrijwilligers die de R.K. Kerkhof netjes houden
- Fatimakapelgroep die de Fatimakapel aan de Wijngaardstraat verzorgt
- Systeembeheer en ondersteuning t.b.v. het parochiebureau
- Kerkbestuur dat onder voorzitterschap van de pastoor het parochiebestuur vormt.

De parochie is erg blij met en dankbaar voor de inzet en de daadwerkelijke steun van al die vrijwilligers.

Als u ook als vrijwilliger uw bijdrage wilt leveren aan de parochie dan bent u van ganser harte welkom. Meld u zich even bij het parochiebureau: Hoofdstraat 18A
6075 AG Herkenbosch
Het telefoonnummer is: 0475 520672