De Vrijwilligers m/v

De inzet van vrijwilligers is van groot belang voor een parochie. Gelukkig kent onze parochie een aantal werkgroepen, mensen die meewerken aan verkondiging en diaconie. Deze twee aspecten zijn van wezenlijk belang voor een vitale parochie. We kunnen nog heel wat vrijwilligers gebruiken, goed gevormde en gemotiveerde mensen als dragend kader. Mensen die de handen uit de mouwen willen steken om welk werk dan ook te verrichten, want geestelijkheid en leken samen vormen immers de parochie en zijn er samen verantwoordelijk voor. Zij zetten zich met groot enthousiasme in voor de parochie, om er een echte levende gemeenschap van te maken.
In een moderne parochie kan niemand gemist worden. Niet alleen maken vele handen licht werk, maar de actieve medewerking en het dragen van concrete verantwoordelijkheid versterken en intensiveren de beleving van de parochie als de gemeenschap waar ieder zijn of haar eigen plaats heeft en allen onder de leiding en bezieling van de pastoor de parochiegemeenschap vormen.
Volgens de wens van het Tweede Vaticaans Concilie kunnen leken hun eigen taken hebben bij de Eucharistievieringen.

Koren

Sint Otgeruskoor

Het Sint Otgeruskoor, dat een gemengde bezetting heeft, luistert regelmatig liturgische vieringen op met één- of meerstemmige gezangen, soms met ondersteuning van  instrumentalisten.

Schola Cantorum
Onze parochie mag zich verheugen in een lange traditie van het zingen van het Gregoriaans, de officiële en eeuwenoude kerkelijke zang. Het Gregoriaans heeft in onze Basiliek een vaste plaats gekregen, ook dankzij de Kanunnikessen van het H. Graf, die deze zelfde zang in hun goddelijke officie (getijdengebed) praktiseren.
De Schola Cantorum is een onderdeel van het St. Otgeruskoor.