Vrijwilligers

Een belangrijk onderdeel in het leven van een parochie zijn de vrijwilligers. Zij zijn de kostbare stenen waarop het parochieleven is gebouwd. Zij vormen het fundament voor het parochieleven, zij geven handen en voeten aan de boodschap die wij willen verkondigen. In vele werkgroepen, maar ook als individuele vrijwilligers, wordt een heleboel werk verzet dat zonder vrijwilligers absoluut niet mogelijk zou zijn.

Het belang van vrijwilligers is niet alleen gelegen in het feit dat vrijwilligers ‘goedkoop’ zijn. Ook dat is waar, vrijwilligers vervangen door betaalde krachten zou voor een parochie onmogelijk zijn. Veel meer is het belang van vrijwilligers gelegen in de opbouw van een parochie. De parochie, dat is niet de pastoor of het kerkbestuur. Zij hebben weliswaar een specifieke taak maar een parochie dat zijn allen samen.
Door vrijwilligers ontstaat er een gemeenschap van mensen die zich samen voor hetzelfde doel inzetten: de groei en bloei van een parochie.
Sterker nog: zonder vrijwilligers zou er van een parochie nauwelijks sprake zijn. Vrijwilligers leveren niet alleen een bijdrage maar vormen zélf een stukje van de parochie.
Vrijwilligers zijn voor een parochie onmisbaar!

Vrijwilligersavond
Jaarlijks houden wij in onze parochie een vrijwilligersavond. Onze parochie wordt in belangrijke mate gedragen door vrijwilligers. Mensen die vanuit hun eigen geloof een concrete bijdrage willen leveren aan onze parochie, op het vlak van bestuur, verkondiging, liturgie of diaconie.
Hun bijdrage is essentieel. Als er geen vrijwilligers zijn dan is het voor een parochie moeilijk om allerlei zaken te kunnen realiseren.
Om deze vrijwilligers allemaal in gelijke mate ‘dank je wel’ te zeggen houden wij jaarlijks een vrijwilligers avond. Tijdens deze avond zetten wij onze vrijwilligers in het zonnetje door hen te trakteren op een gezellige avond.

Vrijwilligers zijn altijd welkom …

Wanneer mensen denken: “Ik zou ook best wel wat in onze parochie kunnen/willen doen” dan zijn zij van harte uitgenodigd dit even te melden bij het parochiebureau. Wij nemen dan graag contact met U op! Er is altijd wel iets passends dat gedaan kan worden en zo een bijdrage levert aan de opbouw van onze parochie!