KERKDIENSTEN 17 - 25 AUGUSTUS 2019
WOENSDAG 21 AUGUSTUS, H. Pius X, 19.00 uur: H. Mis St. Odiliënberg
DONDERDAG 22 AUGUSTUS, 19.00 uur: H. Mis Melick

VORMSEL
Een nieuwe lente een nieuw geluid, zegt men wel eens. In schoolverband zou het eerder een nieuw schooljaar een nieuw geluid moeten heten.
In ons cluster begint het nieuwe schooljaar met de voorbereiding op het Vormsel dat dit jaar op
vrijdag 22 november a.s. om 19.00 uur in Herkenbosch plaatsvindt. Via school zullen opgaveformulieren worden verspreid en ontvangt U ook een persoonlijke uitnodiging voor de (clusterbrede) ouderavond die op donderdag 5 september a.s. om 20.00 uur in de parochiezaal van Melick (Kerkstraat 4a) wordt gehouden. Het betreft een informatie-avond voor de ouders waarin het voorbereidingstraject op het vormsel nader zal worden toegelicht.
Bij die voorbereiding gaat het om een aantal wekelijke ‘lessen’ (bijeenkomsten) waarbij we samen met de ‘vormelingen’ stil staan bij het leven in de meest ruime zin van het woord, niet alleen bij het leven dat wij bij onze geboorte hebben ontvangen, maar ook bij het leven dat we bij ons doopsel hebben ontvangen.
Om het ene (aardse) leven hebben we niet gevraagd, dat krijgen we zomaar in de schoot geworpen; dat andere (hemelse) leven krijg je echter alleen maar als je je er (in geloof) voor opent. Juist dat hemels leven, het leven van God dat we bij ons doopsel ontvangen, geeft ons aardse leven een bijzondere zin en richting, namelijk het perspectief van de eeuwigheid die ons wacht, daar waar ons aardse leven zijn uiteindelijk bestemming en voltooiing vindt.
Er is dan ook meer tussen hemel en aarde dan dat je met het gewone ‘blote’ oog kunt zien. Het is de geest die ons daar oog voor geeft, niet alleen onze eigen geest, maar ook en vooral Gods Geest, die Geest van God die ook wij mensen op Jezus’ woord kunnen en mogen ontvangen.
Dat gebeurt bij het Vormsel, één van de zeven sacramenten die een bijzonder contact tussen God en mens tot stand brengen. Dat is in een paar woorden (misschien wel te) veel gezegd, maar je hoort er meer over als je opgeeft voor het Vormsel en met de Vormselvoorbereiding gaat meedoen.
Die voorbereiding mondt uit in de Vormselviering op vrijdagavond 22 november a.s. Inderdaad een viering in de ware zin van het woord, een feest, uiterlijk niet zo groot als de Eerste Heilige Communie, maar innerlijk des te meer, al was het maar vanwege de ‘geest-verruimende’ werking die ervan uitgaat.

KERKDIENSTEN
ZATERDAG 10 AUGUSTUS, H. Laurentius
19.00 uur: Avondmis van de zondag
Gest. jrd. v. Henricus Maessen en Christina Hommen en Andreas Maessen; Gest. jrd. v. Wiel Smeets en Anny v.d. Vorst; Gest. jrd. v. Mia Smeets-Seegers;
Gest. jrd. v. Piet Gerardts, ouders Peter Gerardts en Margaretha Smeets en broer Jan;
Gest. hgm. v. Mia Pepels
ZONDAG 11 AUGUSTUS, NEGENTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR
17.00 uur: Vespers in Basiliek St. Odiliënberg
MAANDAG 12 AUGUSTUS, 19.00 uur: H. Mis Posterholt, voor de overledenen om wier heengaan niemand een traan laat.
DINSDAG 13 AUGUSTUS, 19.00 uur: H. Mis Herkenbosch
WOENSDAG 14 AUGUSTUS, H. Maximiliaan Maria Kolbe, 19.00 uur: H. Mis St. Odiliënberg
DONDERDAG 15 AUGUSTUS, MARIA TEN HEMELOPNEMING
19.00 uur: H. Mis Melick